×

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az október 30-ra tervezett Philip Glass: Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című bemutató új időpontban, november 21-én 19.00 órakor, illetve az eredetileg október 24-re tervezett Vajda János: A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása című ősbemutató pedig október 30-án 20.00 órakor kerül megrendezésre.

Valamint az eredetileg október 18-ra tervezett Julian Philips: The Yellow Sofa című bemutató is új időpontban, november 5-én 19.00 órakor kerül megrendezésre.

A korábban megváltott jegyek az új időpontokra érvényesek, vagy visszaválthatók a fesztivál weboldalán az előadás kezdetéig.

Megértésüket köszönjük!

Menu

Fókuszban George Benjamin

Fókuszban George Benjamin

2020. október 9., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem
Közreműködik:
Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel:
Eötvös Péter [1, 2], Vajda Gergely [3, 4]
Támogatók:
A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Music Centerrel és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvánnyal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Jegyárak: 2000 Ft

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216 7894

> i

George Benjamin 
Fotó: Matthew Lloyd

Fókuszban George Benjamin

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány koncertje
  1. Hankyeol Yoon: Idly Idyll – ősbemutató
  2. George Benjamin: Three Inventions – magyarországi bemutató
  3. Leonardo Marino: Looking at Your Soul with a Telescope – ősbemutató
  4. Bartók: Divertimento, Sz. 113, BB 118

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjának részeként zeneszerzők és karmesterek képezhetik tovább magukat. A kiválasztott hallgatók egy évig dolgoznak Eötvös Péter és Vajda Gergely irányításával. A mentorprogram keretében minden évben világhírű zeneszerzők tartanak mesterkurzust, a múlt évben Kaija Saariaho, Heinz Holliger és Hanspeter Kyburz, 2020-ban pedig napjaink egyik legjelentősebb brit zeneszerzője, George Benjamin fogadta el a meghívást.
A kurzuszáró koncerten Benjamin Three Inventions (1995) című kompozíciója magyarországi bemutatóként hangzik el, a mentorált zeneszerzők pedig olyan, a mentorprogram időszakában írt művekkel mutatkoznak be, melyek Bartók Béla Divertimentójának hangszer-összeállítását követik.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.