×

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az október 30-ra tervezett Philip Glass: Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című bemutató új időpontban, november 21-én 19.00 órakor, illetve az eredetileg október 24-re tervezett Vajda János: A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása című ősbemutató pedig október 30-án 20.00 órakor kerül megrendezésre.

Valamint az eredetileg október 18-ra tervezett Julian Philips: The Yellow Sofa című bemutató is új időpontban, november 5-én 19.00 órakor kerül megrendezésre.

A korábban megváltott jegyek az új időpontokra érvényesek, vagy visszaválthatók a fesztivál weboldalán az előadás kezdetéig.

Megértésüket köszönjük!

Menu

Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje

Borbély László és Kiss Péter zongora­koncertje

2020. október 22., 19.00

Zeneakadémia — Solti Terem
Közreműködik:
Demény Balázs [3] – sampler-keyboard, Láposi Dániel [2, 3], Hencz Kornél [2, 3], Demeter László [3] – ütőhangszerek
Vezényel:
Farkas Róbert [3]
Moderátor:
Molnár Szabolcs zenetörténész
Támogatók:
A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Zeneakadémiával és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvánnyal közös programként, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Jegyárak: 3500 Ft

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Borbély László és Kiss Péter 
Fotó: Valuska Gábor

Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje

Kozmikus interakciók
  1. Ligeti: Drei Stücke für zwei Klaviere
  2. Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre, Sz. 110, BB 115
  3. Eötvös Péter: Sonata per sei

Borbély László és Kiss Péter a 2000-es években induló zongoristageneráció meghatározó, markáns személyiségei, a Zeneakadémia fiatal oktatói. Szólistaként, kamarazenészként és nagyzenekari koncertek közreműködőiként egyaránt aktívak, Bachtól Kurtág Györgyig valamennyi zenetörténeti korszak világában szívesen és otthonosan mozognak. Közös bennük a kortárs zene iránti maximális elkötelezettség, ugyanakkor zongoraduó-formációban korábban nem zenéltek együtt.
Bartók, Ligeti és Eötvös Péter műveiből összeállított koncertjük a három szerző mély és szoros összetartozását példázza, saját megfogalmazásuk szerint mindhárom mű „a végtelenbe ágyazottan többféle dimenzión át vezeti a hallgatót”. Ahogy Ligeti fogalmaz a Drei Stücke für zwei Klaviere (1976) című darab kapcsán: „háromdimenziós zene, hologram, mely az imaginárius térben helyezkedik el”.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.