Menu

Emberi hang • 2.1

Emberi hang • 2.1

2019. október 7., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem
Közreműködik:
Károlyi Katalin – ének, Bársony Péter – brácsa, Zétényi Tamás – cselló, Bánki Berta – fuvola, Szűcs Péter – klarinét, Faragó Béla – zongora, Razvaljajeva Anasztázia – hárfa, Fábry Boglárka, Joó Szabolcs – ütőhangszerek, Szent Efrém Kvartett
A kórus tagjai:
Bubnó Tamás, Bubnó Márk, Philipp György, Silló György
Támogatók:
A Budapest Music Centerrel közös program.

Jegyárak: 2000 Ft

Jegyet veszek!

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216 7894

> i

Károlyi Katalin 
Fotó: Flor Garduño

Emberi hang • 2.1

  1. Faragó Béla: Pormacska-dalok és -táncok
  2. Faragó Béla: József Attila-dalok
  3. Luciano Berio: Folk Songs

A múlt évben jelent meg CD-n Faragó Béla vokális műveinek reprezentatív válogatása. Az 1985 és 2009 között írt darabok közül a koncerten két hosszabb ciklus hangzik el. A Pormacska-dalok és -táncokban a zeneszerző Franz Kafka kisregénye nyomán írt operájának (Átváltozások) kórusait fűzte össze.
„A kórusszvit 12 tétele nemcsak az opera történéseit reprezentálja, hanem azt az utat, azt a folyamatot is érzékelhetjük, amelyet az emberi énekhang a kultúra evolúciója során, a zenetörténet korszakain keresztül napjainkig bejárt. Ennek érdekében különböző énekstílusokat és hangképzési technikákat alkalmaztam – a gregoriántól a madrigálon át a bel cantóig, valamint népi jellegű megszólalásoktól a zörejhangokig, testhangokig.” (Faragó Béla)
A koncert második felében a 20. századi dalirodalom mára klasszikussá vált műve, Luciano Berio különböző nyelvű szövegekre írt dalciklusa hangzik el.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.