Menu

Emberi hang • 2.1

Emberi hang • 2.1

2019. október 7., 19.30

Budapest Music Center — Koncertterem
Közreműködik:
Károlyi Katalin [1, 3] – ének, Kerek István [1] – hegedű, Bársony Péter [3] – brácsa, Zétényi Tamás [3] – cselló, Bánki Berta [3] – fuvola, Szűcs Péter [3] – klarinét, Faragó Béla [1] – zongora, Razvaljajeva Anasztázia [3] – hárfa, Fábry Boglárka [3], Joó Szabolcs [3] – ütőhangszerek, Szent Efrém Kvartett [2]
A kvartett tagjai:
Bubnó Tamás, Bubnó Márk, Balázs Edgár, Tóth Péter
Támogatók:
A Budapest Music Centerrel közös program.

Jegyárak: 2000 Ft

Budapest Music Center

Mátyás utca 8.
+36 1 216 7894

> i

Károlyi Katalin 
Fotó: Flor Garduño

Emberi hang • 2.1

  1. Faragó Béla: József Attila-dalok
  2. Faragó Béla: Pormacska-dalok és -táncok
  3. Luciano Berio: Folk Songs

Faragó Béla 1985 és 2009 között írt vokális műveinek reprezentatív válogatása a múlt évben jelent meg CD-n. A koncerten két hosszabb ciklus, a József Attila-dalok, illetve a Pormacska-dalok és -táncok hangoznak el – utóbbiban a zeneszerző Franz Kafka kisregénye nyomán írt operájának (Átváltozások) kórusait fűzte össze.
Luciano Berio különböző nyelvű (olasz, angol, francia, örmény, azeri) népdalokra írt ciklusa olyan, mintha tradicionális népdalfeldolgozás lenne, s mint ilyen, meglehetősen elüt az 1960-as évek avantgárd zenéjétől, melynek maga Berio is az egyik legkiválóbb képviselője volt. Ám úgy tűnik, hogy az emberi hang, az elemi érzések és az előadóművészi egyéniség sugárzása valóban irányzatok felett áll, így nem is meglepő, hogy Berio kompozíciója a 20. századi dalirodalom klasszikusává lett.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.