Menu

Kortárs romantikusok 3.0

Kortárs romantikusok 3.0

2019. október 6., 19.30

Zeneakadémia — Nagyterem
Közreműködik:
Balga Gabriella, Rácz Rita, Zemlényi Eszter, Cser Krisztián – ének, Gazda Bence – hegedű, Budafoki Dohnányi Zenekar, Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Szabó Sipos Máté)
Vezényel:
Hollerung Gábor

Jegyárak: 2300 Ft, 3200 Ft, 3900 Ft, 4900 Ft

Jegyet veszek!

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Hollerung Gábor 
Fotó: Csibi Szilvia / Müpa

Kortárs romantikusok 3.0

  1. Orbán György: Hegedűverseny – ősbemutató
  2. Kutrik Bence: Halhatatlan szív (The Immortal Heart)
  3. Gyöngyösi Levente: Missa Vanitas vanitatum

A latin nyelvű miseszöveget és ótestamentumi részleteket egybefésülő, nagyszabású oratorikus művet Gyöngyösi Levente a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny felkérésére írta 2010-ben. Egy évvel később Budapesten is felhangzott. Utóbbi koncert nyomán írta Malina János: a mise „rendkívül izgalmas, ha tetszik, kihívó, provokatív ötletre épül; a liturgikus szövegeket ugyanis minduntalan megszakítják egy narrátor, a Prédikátor könyvének szavaival megszólaló, bölcs és kiábrándult próféta közbevetései. (...) Dramaturgiai szempontból igen termékeny, egyenesen az opera műfajával kacérkodó szituációt teremtett.” De úgy is fogalmazhatunk, hogy – hasonlóan a romantikusokhoz, Liszthez éppúgy, mint Brahmshoz – Gyöngyösi a liturgikus zene tradícióját radikálisan átértelmezte.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.