Menu

Robert McCarter: Breuer Marcell

Robert McCarter: Breuer Marcell

2019. október 7., 18.00

FUGA Budapesti Építészeti Központ
Támogatók:
A FUGA Budapesti Építészeti Központtal közös program.

Ingyenes program

FUGA Budapesti Építészeti Központ

Petőfi Sándor utca 5.
+36 1 266 2395

> i

Robert McCarter

Robert McCarter: Breuer Marcell

Építészettörténeti előadás

Robert McCarter építész, építészettörténész 2016-ban publikálta Breuer Marcell művészetéről írt nagymonográfiáját. A teljesség igényével összeállított album részletesen tárgyalja a világhírű, magyar származású építész, designer életművét a Bauhaustól Walter Gropiusszal való együttműködésén és Európában megépült épületein, itt megvalósított bútorain át amerikai tevékenységéig.
Robert McCarter gyakorló építész, 2007 óta a St. Louis-i Washington University professzora. Korábban a University of Florida építészeti intézetének igazgatója és a Columbia University tanára volt. Előadását az Építészet Világnapján, a FUGA 10 éves születésnapi programsorozatának részeként hallgathatjuk meg.

Előadás angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással.

Programok

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.