Menu

Mini-Fesztivál • 4.1

Mini-Fesztivál • 4.1

2019. október 15., 19.30

Festetics Palota — Tükörterem
Közreműködik:
Osztrosits Éva [1, 4] – hegedű, Matuz Gergely [3, 5] – fuvola, Kovalszki Mária [3], Lajkó István [2, 6], Szőcs Kristóf [1, 4] – zongora, Budapest Fúvósötös [7]
A fúvósötös tagjai:
Duleba Lívia – fuvola, Kiss Katalin – oboa, Szűcs Péter – klarinét, Mohai Bálint – fagott, Farkas Tamás – kürt
Támogatók:
A Magyar Zeneművészeti Társasággal közös program.

Jegyárak: 1000 Ft

Festetics Palota

Pollack Mihály tér 3.
+36 1 266 3101

> i

Lajkó István 
Fotó: Herman Péter

Mini-Fesztivál • 4.1

  1. Emszt András: B Lines – ősbemutató
  2. Baqais Ádám: Változások – ősbemutató
  3. Virágh András Gábor: Triptyque – ősbemutató
  4. Zámbó Jonatán: Metamorphoses – ősbemutató
  5. Matuz Gergely: MAGIS – ősbemutató
  6. Kecskés D. Balázs: Partita
  7. Kocsár Miklós: 3. fúvósötös

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak.
Durkó Zsolt egy alkalommal így beszélt az új zene jelentőségéről és az ismeretlen világok szépségéről: „Az alkotóművészet ösztönszerű lényegéhez tartozik a megújulás képessége. Így a pontatlan sejtés, kétely, képzelődő hallucináció, mely a felfedezés lendületében talál utat – nélkülözhetetlen.”
A Mini-Fesztivál évről évre lehetőséget biztosít a legfiatalabb zeneszerző-generáció bemutatkozásának. Idén Emszt András, Baqais Ádám, Virágh András Gábor és Zámbó Jonatán műveivel találkozhatunk, 2019-ben mindannyian Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban részesülnek.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.