Menu

Tiltott Város Kamarazenekar

Tiltott Város Kamarazenekar

2019. október 5., 19.30

Várkert Bazár

Jegyárak: 1200 Ft

Várkert Bazár

Ybl Miklós tér 2-6.
+36 1 355 7049

> i

Tiltott Város Kamarazenekar

Tiltott Város Kamarazenekar

Koncert a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából
  1. Hán yā xì shuǐ (Csóka játszik a vízzel)
  2. Xiàn xì (Xian opera)
  3. Huá Yàn Jūn: Èr quán yìn yuè (A forrásban tükröződő hold)
  4. Shàng lóu, xià lóu (Fel a lépcsőn, le a lépcsőn)
  5. Yáng Jiémíng: Méihuā yùn (Meihua-ritmus)
  6. Gāo Pín:: Sìbùxiàng (A négy nem-hasonló)
  7. Sáry Bánk: A hegy hangja
  8. Bàwáng xiè jiǎ (Temess el)
  9. Yè shēnchén (Az éjszaka mélyén)

A Tiltott Város Kamarazenekarban a Kínai Zeneművészeti Konzervatórium, az ország vezető zenei intézményének legkiválóbb muzsikusai játszanak. A tradicionális zenétől a kortárs kompozíciókig az együttes számos stílusban mozog otthonosan.
2008-as alapítása óta a zenekar a legfontosabb művészeti események, fesztiválok egyik állandó közreműködője Kínában, és keresett fellépője a nemzetközi koncertszínpadoknak is. Az együttes hangversenyezett már többek között Ausztráliában és Új-Zélandon, Oroszországban, a balti országokban, Izraelben és Kubában, továbbá olyan rangos fesztiválok vendége volt, mint a Varsói Ősz Nemzetközi Kortárs Zenei Fesztivál, a romániai Enescu Fesztivál vagy a mexikói Cervantes Nemzetközi Művészeti Fesztivál.
A zenekar eddig öt CD-felvételt készített, melyeken a kínai zenei hagyomány meghatározó darabjait rögzítették. Az ősi tradíció örököseiként rendszeresen kapnak felkérést különböző együttesekkel való együttműködésre, napjaink zeneszerzői pedig szívesen írnak a zenekar számára új műveket.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.