Menu

Antigravitáció

Antigravitáció

2019. október 8., 18.00

Kiskép Galéria
Támogatók:
A Kiskép Galériával közös program.

Ingyenes program

Kiskép Galéria

Országház utca 8.
+36 1 201 4935

> i

Antigravitáció 
Forrás: Wabisabi2004 
Fotó: James Carcass

Antigravitáció

Hegyvári Bernadett és James Carcass legújabb alkotásaiban két különböző gondolkodásmód találkozik. Az üvegművész-házaspár hölgy tagjának alkotásaira inkább a geometrikus, James Carcass tárgyaira az organikus szemlélet jellemző.
Hegyvári Bernadett mindennapi tárgyainkból varázsol valami ünnepélyeset azzal, hogy a felületen új textúrát alakít ki, ezzel megfosztja a használati funkciótól. A gravitáció érzetét felfüggesztő „fent és lent” furcsa látványa kellemes borzongást, feszültséget kelt a nézőben.
James Carcass üvegtárgyai térben burjánzó, sejtosztódásra hasonlító formákkal fejtenek ki drámai hatást. Diófából készült szobrai letisztult formák, amelyeken a fa tűzzel előcsalogatott erezete egyszerű mintaként jelenik meg. A hagyományokat finoman követő kortárs tárlatnak izgalmas hátteret nyújtanak a kiállítótér középkort idéző boltívei.

A kiállítás megtekinthető október 9–31. között.

Programok

© 2020 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.